SHR officieel geaccrediteerd als testinstituut meubelbranche

Een kijkje in het meubellaboratorium
Een kijkje in het meubellaboratorium

SHR isofficieel geaccrediteerd als testinstituut voor meubels (zie voor geaccrediteerde onderwerpen scope RvA).
De Raad van Accreditatie, de Nederlandse nationale accreditatie-instantie, maakte datonlangs bekend. Door deze internationale erkenning voert SHR voortaan onderaccreditatie testen uit op bureaustoelen, stoelen voor niet-huishoudelijkgebruik, werktafels, kinderbedden en boxen.

“Het gespecialiseerde meubellaboratorium van SHR voerdedergelijke testen al langer uit in opdracht van fabrikanten uit binnen- enbuitenland, maar biedt nu de extra zekerheid waar vaak behoefte aan is,” zegt Kees Hoogendijk, directeur van CBM, debranchevereniging voor de interieurbouw en meubelindustrie.
“De bevestiging van de Raad van Accreditatie inzake deonpartijdigheid en deskundigheid van het SHR meubellaboratorium staat daarvoorgarant.”

Bij een goed testresultaat verstrekt het meubellaboratoriumvan SHR fabrikanten een zogenoemde conformiteitsverklaring op hun product,waaruit blijkt dat het product voldoet aan de geldende eisen. Deconformiteitsverklaring kan een certificaat zijn of een testrapport. Daarmee kande fabrikant zijn afnemers een objectief bewijs van kwaliteit overleggen.

SHR test, adviseerten deelt kennis
SHR is hét test- en kenniscentrum voor producten waarin hout, houthoudendeen andere biobased materialen zijn verwerkt, inclusief alle producten die incombinatie hiermee worden verwerkt, zoals verf, lijm, hars, coatings, kitten, nagels,nieten, rubberprofielen etc. SHR test producten in de ontwikkelingsfase of alsonderdeel van een certificeringstraject.

In opdracht van onder andere overheden, waterschappen enprofessionele vastgoedpartijen verzorgt SHR inspecties op locatie, bijvoorbeeldom schades of onderhoudsbehoeftes aan constructies en gebouwen vast te stellen.

Onze nieuwe website biedt een compleet overzicht van al onze activiteiten. 

Deel dit artikel op LinkedIn: