Ongeluk zit in een klein hoekje

Probleem

Bij het kantelen van een bureau met een klep voor thuisgebruik, is de klep los gekomen. Hierbij is de klep zodanig in de arm van degene die het meubel kantelde gekomen, dat hij nu al geruime tijd naast het arbeidsproces staat.

De vraag aan SHR was om vast te stellen waardoor dit ongeluk heeft kunnen gebeuren. Het meubel is in het meubellaboratorium geïnspecteerd en het ongeluk is gesimuleerd.

Oplossing

Een aantal verbindingselementen bleken te ontbreken waardoor het bovenblad los kon komen. De elementen die de verbindingspennen op hun plaats hadden moeten houden ontbraken. Hierdoor kon het blad los komen. Vervolgens is er nagegaan of de ontbrekende elementen in het meubel hebben gezeten. Na onderzoek heeft SHR aangetoond dat de bewuste elementen die het ongeluk hadden kunnen voorkomen nooit in het meubel gemonteerd zijn geweest.

Hiermee is weer pijnlijk vast gesteld dat het ontbreken van een ogenschijnlijk onbelangrijk onderdeel grote gevolgen kan hebben. In dit geval zat een ongeluk echt in een klein hoekje.