Cursussen

Uitgangspunten voor duurzame gevelbekleding

Een 2-daagse cursus die inzicht geeft in de voorwaarden voor een duurzame gevelbekleding waarbij de risico’s in relatie tot ontwerp, materiaalgebruik, uiterlijk, onderhoud en levensduur kunnen worden ingeschat en beheerst. Hierbij hopen we een bijdrage te leveren aan het verminderen van schades met gevelbekleding.

Via deze link kunt u een toelichting van de docenten op onze cursus bekijken.


Houtsoorten herkennen, 50 veel voorkomende soorten

Iedereen die met hout werkt weet dat de specifieke eigenschappen van houtsoorten bepalend kunnen zijn voor een succesvolle toepassing. Bovendien varieert de marktprijs van hout en houtsoorten behoorlijk. Het is daarom belangrijk om de verschillende houtsoorten van elkaar te kunnen onderscheiden. Dit is lang niet altijd gemakkelijk, want veel houtsoorten lijken op elkaar en het uiterlijk van houtsoorten kan soms behoorlijk variëren.

Via deze link kunt u een toelichting van de docenten op onze cursus bekijken.

Voorwaarden voor duurzame houtbouw

Houtbouw, zoals houtskeletbouw (HSB), bouwen in kruislaaghout (CLT), laminated veneer lumber (LVL) en baubuche met gelamineerde constructies of in meer traditionele bouwwijzen (waaronder historische bouwwijzen en logbouw), wordt meer en meer gevraagd in verband met het duurzame karakter. Hierdoor krijgen de traditionele houtbouwpartijen gezelschap van nieuwe bedrijven en/of bedrijven die voorheen veelal met staal en beton bouwden.

Via deze link kunt u een toelichting van de docenten op onze cursus bekijken.

Praktijkgerichte cursus construeren met CLT

Bouwen in hout maakt een stevige opmars in Nederland. Nieuwe en bestaande partijen wagen de stap om hier onderdeel van te zijn. Veel van deze initiatieven worden uitgevoerd in Cross Laminated Timber, in het Nederlands kruislaaghout genoemd.

Waarom is hout het milieuvriendelijkste bouwmateriaal?

Het onderwerp van deze cursus is belangrijk ter onderbouwing voor de keuze van hout als duurzaam bouwmateriaal. Termen als circulariteit, hergebruik en groen worden als milieu-argument gebruikt om reguliere bouwmaterialen zoals beton, staal en kunststof aan te prijzen.

Voorwaarden voor houttoepassingen in grond en water

Een 2-daagse cursus die gaat over toepassingen waar vochtophoping niet kan worden voorkomen en waar hout zodanig moet worden toegepast dat het zo efficiënt mogelijk zijn natuurlijke weerstand tegen schimmel- en bacteriënaantasting kan inzetten.

Bekijk hier de aankondiging van de cursus door René Klaassen van SHR.