Cursus niet-maatvast hout voor afwerk- en onderhoudsbedrijven

Het doel van de tweedaagse cursus niet-maatvast hout van SHR is verdieping van kennis over hout en houtdetailleringen. Bijvoorbeeld hout toegepast in gevelbekledingen, geveltimmerwerk en houtconstructies. Op basis van die kennis kunt u een betere inschatting maken omtrent onderhoudsbehoefte en schaderisico’s.

SHR beschikt over veel deelbare kennis en ervaring met houtsoorten en –kwaliteiten, toepassingen en detaillering. Maar ook met het identificeerbaar maken van zwakke plekken en het realistisch inschatten van onderhoudsbehoeften in verschillende uitvoeringsvormen. Wilt u zich beslissend onderscheiden als specialist in houttoepassingen, -afwerking en -onderhoud? Dan is dit de cursus voor u.

Inhoud cursus niet-maatvast hout februari 2016

Dag 1, in Wageningen: theorie (opbouw hout, houtkwaliteit, houteigenschappen, vocht en hout, hechting van verf op hout (inclusief brandvertragend behandeld hout), gedrag en kwaliteit van houtsoorten (WRC, vuren, lariks, douglas / oregon pine, meranti, thermisch en chemisch gemodificeerd hout, multiplex), detaillering (gevelbekleding, constructies), typische schadebeelden (gevelbekleding, houtbouw, houtconstructies, vlonders, tuinhout).

Dag 2, op locatie: een halve dag praktijk (bezoek aan een object dat gezamenlijk wordt geïnspecteerd en waar conclusies worden getrokken).

SHR Academy: verdieping en inspiratie

SHR Academy is in het leven geroepen om kennis te delen en te verdiepen. SHR Academy biedt een overzicht van seminars, cursussen, trainingen, in-company trainingen en sprekers voor congressen, bijeenkomsten en events rond bouw en bouwgerelateerde producten.