Materiaalkeuze

Zoveel houtsoorten, zoveel eigenschappen. En dus: veel varianten in toepasbaarheid en mogelijkheden. Naast complete kennis van hout en plaatmaterialen stelt SHR unieke kennis van biomaterialen ter beschikking. Biomaterialen worden steeds meer ingezet in bouw en interieurstoepassingen: houtcomposieten (WPC; wood polymere components), vlas en houtachtige materialen zoals bamboe en palm.

SHR adviseert over de juiste toepassingsvarianten, waarbij fysisch-mechanische eigenschappen, verlijming, verfhechting, duurzaamheid en bewerkbaarheid in hoge mate bepalend zijn bij de juiste samenstelling en afwerking van materialen. SHR adviseert ook over het juiste materiaalgebruik: om u zo te helpen de goede keuzes te maken, de beste detaillering te bereiken en een correcte voorbewerking van het materiaal te bepalen.

Zorgvuldige materiaalkeuze en know-how ten aanzien van toepassingen voorkomt veel onnodige kosten en andere ongewenste ‘hobbels’. In constructie, bouw en fabricage. Met SHR als adviespartner heeft u daarom meteen al een voorsprong!

Biobased: duurzaam duurt het langst

Biobased economy is een economie gebaseerd op het zo efficiënt mogelijk gebruiken van gewassen en biomassa voor voeding, veevoer, materialen, chemicaliën, energie en brandstof. Oók van materialen voor bouw en meubelindustrie. Dat zijn veelal materialen met een houtachtige vezelstructuur. Typisch het test-, advies- en kennisdomein van SHR. Daarom doen wij permanent onderzoek naar biobased materiaaloplossingen en inventariseren eigenschappen, mogelijkheden, milieueffecten en praktische inzetbaarheid.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Terug naar overzicht