Over SHR Wageningen

Onze missie is helder: de houtsector begeleiden naar een duurzamere toekomst door innovatieve oplossingen te bevorderen en verantwoord gebruik van materialen te stimuleren.

Over SHR Wageningen

Ons fundament is gebouwd op de pijlers van onderzoek, kennisdeling en praktische toepassing. Als onafhankelijk houtonderzoeksinstituut hebben we vanaf het begin onze focus gericht op het begrijpen van de eigenschappen van hout en het optimaliseren van toepassingen in de bouwindustrie.

SHR als testinstituut

Sinds onze oprichting in 1991 hebben we ons gepositioneerd als een betrouwbare kennispartner voor de bouw- en houtgerelateerde industrieën. Wat SHR onderscheidt is ons ultramoderne testcentrum, waar we producten onderwerpen aan rigoureuze tests om te waarborgen dat ze voldoen aan de hoogste normen en eisen. Of het nu gaat om meubels, kozijnen, deuren of andere bouwmaterialen, wij zorgen ervoor dat ze voldoen aan onze strenge maatstaven voor duurzaamheid en prestaties.

SHR als begeleider

Onze toewijding aan kwaliteit en innovatie is niet alleen zichtbaar in ons testcentrum, maar ook in de diepgaande begeleiding die we bieden. SHR fungeert als een waardevolle partner voor bedrijven in de houtsector, waarbij we niet alleen problemen identificeren, maar ook oplossingen aandragen. Of het nu gaat om schadeanalyses, productontwikkeling of certificering, ons team van experts staat klaar om met praktische inzichten en bruikbare strategieën te ondersteunen.

SHR als kenniscentrum

Bovendien gaat SHR verder dan enkel testen en adviseren; we delen onze kennis actief met de bredere bouwgemeenschap. Onze cursussen, gericht op specifieke houtkennisgebieden, vormen een integraal onderdeel van onze missie om de sector te versterken en te laten groeien.

In een snel evoluerende bouwwereld blijft SHR aan de frontlinie van innovatie staan. Wij zijn trots op onze rol als pioniers in de houtbouwsector en kijken uit naar de voortdurende samenwerking met bedrijven en professionals die streven naar duurzaamheid en vooruitgang. Samen bouwen we aan een toekomst waarin hout de standaard is voor hoogwaardige, milieuvriendelijke bouwoplossingen.