MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in het DNA van SHR. Dat komt door onze missie: meerwaarde leveren voor branches, bedrijven en overheid.

2017-10-06-bezoek-70-wur-studenten-aan-shr-1

Maar het komt ook door onze roots: de wereld van het hout. Een puur en eerlijk natuurproduct, dat continuïteit en oprechtheid ademt. Ons DNA.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is in- en extern een primair thema bij SHR. Duurzaamheid waar het materiaalkeuzes en toepassingswijzen betreft. En evenzogoed: duurzaamheid in onze bedrijfsvoering, huisvesting en werkmentaliteit. SHR denkt, doet en investeert in duurzame oplossingen, die bijdragen aan maatschappelijke vooruitgang. Daar horen bij: energiebesparing, duurzaam inkopen en uiteraard milieuzorg in test- en kantooromgevingen.

Kennis delen

Omdat ‘kennis delen’ onderdeel uitmaakt van onze core business is de maatschappelijke verankering van SHR een intrinsieke waarde. Wetenschappelijk onderzoek dat wij beschikbaar stellen aan de samenleving kenmerkt ons werkterrein. Het kenmerkt ook ons streven om voortdurend bij te dragen aan innovatiedoelen – zowel op nationaal niveau als om de hoek, maar ook elders in de wereld.

Internationale samenwerking

Met regelmaat wordt SHR vanuit het buitenland benaderd om bij te dragen aan het oplossen van vraagstukken die direct raken aan onze expertises. En die hier net zo actueel zijn als in bijvoorbeeld Afrika of Azië. Zo kan het dat SHR adviseert over funderings- en constructie-oplossingen in Shanghai en over waterbouwkundige werken met houtcomponenten aan de zuidzijde van de Middellandse Zee. Dat doen we graag en goed, want de wereld van SHR stopt niet bij de Nederlandse grens. Internationale samenwerking, grenzeloos kennis delen en concreet bijdragen aan duurzame oplossingen: ook dat is SHR.