Bonte knaagkever herkennen

De bonte knaagkever herkennen is belangrijk, want dit insect is zeer schadelijk voor hout en houttoepassingen. De bonte knaagkever herkennen begint vaak met het vaststellen van gaatjes in hout. Deze gaatjes hebben een doorsnede van ongeveer 2,5 tot 4 mm: de uitvliegopeningen. De bonte knaagkever herkennen kan ook op het gehoor. In het vroege voorjaar lokken volwassen bonte knaagkevers leden van de andere sexe door met hun kop en halsschild tegen het hout te tikken. Vandaar dat de bonte knaagkever ook bekend staat als de klopkever (en daarnaast als de zogenoemde grote houtwormkever). Bonte knaagkevers zijn vooral actief in loofhout .

Bonte knaagkever herkennen: vochtige omgeving

De bonte knaagkever slaat met name toe in vochtige omgevingen: de vrouwelijke exemplaren leggen hun eitjes op min of meer vochtig hout. Wanneer in dit hout bepaalde soorten schimmels voorkomen, dient dat aangetaste hout de larven van de bonte knaagkever tot voedsel. Vrouwelijke bonte knaagkevers leggen na de paring circa 50 eitjes. Larven doen er gemiddeld 3 jaar over om een volwassen bonte knaagkever te worden (maar soms ook langer, tot wel 10 jaar).

Bonte knaagkever herkennen we door -met name- de aantasting van balkeinden en balkverbindingen: we zien boorgangen, gevuld met boormeel van een grove structuur.

SHR inspecteert

SHR is dé kennisorganisatie van de houtbranche. Met meer dan 20 jaar ervaring in bonte knaagkever herkennen geeft een locatie inspectie door SHR duidelijkheid over de eventuele aanwezigheid van de bonte knaagkever, de aangerichte schade en de juiste bestrijdingswijze. SHR wordt met grote regelmaat ingeschakeld door vastgoedeigenaren, woningcorporaties, waterschappen, bedrijven en overheden bij een vermoeden van houtaantasting door insecten of schimmels. Bonte knaagkever herkennen? Neem contact op met SHR voor locatie inspectie en diagnose.