Bureaustoel test

SHR in Wageningen is officieel geaccrediteerd als testinstituut voor de meubelbranche. De bureaustoel test is een van de meubeltesten die SHR met grote regelmaat uitvoert. Bij de bureaustoel test wordt onderzocht of een bepaald model bureaustoel voldoet aan de Europese normen voor bureaustoelen. Maar een bureaustoel test kan natuurlijk ook volgens maatwerkwensen worden uitgevoerd. Dat is bijvoorbeeld het geval bij een bureaustoel test in de productontwikke­lingsfase; de testresultaten dragen dan bij aan de optimalisatie van het verder te ontwikkelen model en zijn eigenschappen. 

Bureaustoel test normen

Kantoormeubelen moeten voldoen aan een aantal normen en eisen. Ongeacht het type meubel hebben die eisen vrijwel allemaal betrekking op afmetingen, stabiliteit, sterkte en duurzaamheid. Waren er vroeger Nederlandse normen voor kantoorstoelen en kantoortafels, tegenwoordig gelden Europese (EN 1335-serie) normen. In het meubeltestlaboratorium van SHR wordt, bij de bureaustoel test, nagegaan of de bureaustoel in kwestie voldoet aan deze normen. Wanneer de fabrikant dat wenst kunnen bij een bureaustoel test door SHR bovendien extra testcriteria worden meegenomen in een tailor-made testprotocol. 

Bureaustoel test? SHR

Alle aspecten van meubels en interieurbouw met of zonder houtcomponenten kunnen onderwerp zijn van testen, onderzoekingen en advies door SHR. SHR rapporteert helder, deskundig en praktijkgericht over de testresultaten. Met onze kennis en ervaring denken wij oplossingsgericht mee en adviseren tijdens het ontwerpproces en/of in de productontwikkelingsfase.

Bureaustoel test? Andere kantoormeubelen testen? Contact SHR.