Gevelelement

Een gevelelement kan een complete prefab gevel of pui zijn, maar ook een losse deur, een los raamkozijn of plaatmateriaal. Strikt genomen kwalificeren ook losse bouwmaterialen die in gevels worden verwerkt als gevelelement, dus bijvoorbeeld klinkers, baksteen en natuursteen.

Ontwikkelt u als fabrikant een nieuw gevelelement? Bent u een professionele vastgoedeigenaar of -beheerder en wilt u gevels of een gevelelement laten inspecteren? Behoefte aan een bouwplaatsinspectie met betrekking tot gevelelementen? SHR in Wageningen test, adviseert en deelt kennis met de bouw. Co-creërt bij productinnovaties, verricht certificeringstests en verzorgt inspecties op locatie door heel Nederland.

Gevelelement test

In eigen laboratorium test SHR al meer dan 20 jaar gevelelementen. In het kader van productontwikkeling en met het oog op certificering. Een wetenschappelijke staf zorgt voor objectieve testdata en adviseert waar nodig ten aanzien van verbeteropties inzake uw gevelelement. Het kan gaan om een houten of houthoudend gevelelement, waaronder gevelplaten, maar ook om andere biobased producten of juist producten zonder biobased materialen. Onderwerpen van onderzoek kunnen bijvoorbeeld zijn wind- en waterdichtheid, isolatiewaarde, levensduurverwachting onder verschil­lende omstandigheden, verwerkbaarheid in relatie tot een andere (gevel)element en onderhoudsbehoefte. 

Gevelelement inspectie

Op locatie kan SHR een gevelelement of gevelelementen inspecteren. Is het geleverde gevelement conform de bestelling? Werd het op de juiste wijze vervoerd en wordt het op de juiste wijze opgeslagen en verwerkt? Professionele vastgoed­partijen, waaronder ondernemingen, organisaties, overheden en waterschappen schakelen SHR vaak in voor bouwplaatsinspecties en voor onderhouds- en renovatieadvies. Vragen over de ontwikkeling en/of certificering van een gevelelement? Bouwplaatsinspectie laten verrichten? Contact SHR.