Gevelinspectie geeft zekerheid

Wanneer een gevelinspectie laten uitvoeren? Bij oplevering, vóórdat onderhoud wordt verricht of een renovatie wordt uitgevoerd – en natuurlijk als er problemen lijken te zijn. SHR in Wageningen is hét Nederlandse test- en onderzoekscentrum voor bouwmaterialen met en zonder houtcompo­nenten. SHR voert gevelinspectie uit in opdracht van overheden, bedrijven, instanties, organisaties en vastgoedeigenaren.

Gevelinspectie – welke componenten?

Inspectie van gevels kan op allerlei onderdelen plaatsvinden. Bijvoorbeeld: constructie, inbraakwerendheid, gevelbekleding, wind- en waterdichtheid en aansluitingen. Maar ook aspecten als de wijze van plaatsing en het functioneren van ramen, deuren en kozijnen kunnen onderdeel zijn van een gevelinspectie. Evenals hoekverbindingen, verfsystemen en bouwbesluiteisen. Gevelinspectie geeft zekerheid omtrent de bouwkundige staat, het voldoen aan wet- en regelgeving en de onderhoudsbehoefte van gebouwen. Nieuw of bestaand en ongeacht de constructiewijze.

Gevelinspectie: betrouwbaar en deskundig

SHR doet locatie onderzoek, test waar nodig onderdelen in eigen laboratorium en deelt kennis met de bouw en eigenaren. Dat doet SHR al ruim twintig jaar en de wetenschappelijke staf van SHR heeft dan ook een naam hoog te houden als het gaat om betrouwbaar onderzoek en deskundige advies. Inspectie door SHR leidt tot een opleveringsadvies, een onderhoudsadvies of een hersteladvies. SHR verzorgt ook inspecties die bijdragen aan uw positie bij eventuele schade en een mogelijk conflict (arbitrage/procedure). Gevelinspectie? Vragen over gevelinspectie? Neem contact op met SHR.