Renovatie kozijn

Een renovatie kozijn is een inbouwkozijn voor bestaande situaties. Wanneer bij renovatie kozijnen worden vervangen, wordt gebruik gemaakt van een renovatie kozijn. Dit in tegenstelling tot de kozijnen die gebruikt worden bij nieuwbouw. Een renovatie kozijn wordt precies op maat gemaakt en voldoet daarbij uiteraard aan alle eisen die voor een ‘gewoon’ kozijn gelden. Qua materialen gaat traditioneel de keuze uit naar een (hard) houten renovatiekozijn, maar er zijn ook aluminium en kunststof renovatiekozijnen. Een houten renovatie kozijn heeft een authentieke uitstraling, is makkelijk reparabel, makkelijk te schilderen en gaat bij het juiste onderhoud heel lang mee. 

Houten renovatie kozijn 

Kozijnfabrikanten die houten renovatie kozijnen vervaardigen werken vaak samen met de houtdeskundigen van SHR. SHR is het kenniscentrum van de houtverwerkende industrie. De deskundige medewerkers van SHR testen elk renovatie kozijn in het SHR-laboratorium in Wageningen en adviseren fabrikanten bij materiaalkeuze en materiaaltoepassing. Een goed houten renovatie kozijn is in de productontwik-kelingsfase en/of in de certificeringsfase uitgebreid getest door SHR. SHR test niet alleen houten, houthoudende of andere biobased producten, maar ook alle producten die in combinatie daarmee worden gebruikt. Denk aan hang- en sluitwerk, afdichtingsrubbers, lijmen, verven, coatings, nagels en nieten. 

Renovatie kozijn: reparatie 

Een eventueel aangetast houten kozijn is in veel gevallen reparabel. In opdracht van professionele vastgoedpartijen, waterschappen, overheden, organisaties en bedrijven voert SHR locatie-onderzoek uit wanneer sprake is van aantasting. Het onderzoek leidt tot een reparatie- of vervangingsadvies. Het bestaande kozijn kan nu worden gerenoveerd (aangetaste delen worden vervangen door nieuw hout van de juiste soort en kwaliteit), of vervangen door een renovatie kozijn. Net als bij nieuwbouw kozijnen is het belangrijk dat een renovatie kozijn op de juiste wijze wordt geplaatst en afgewerkt: het domein van professionele bouwbedrijven. Advies nodig over (een) renovatie kozijn? Renovatie kozijn ontwikkelen en testen?www.shr.nl, telefoon 0317 - 467 366.