Materiaalkeuze

Een zorgvuldige materiaalkeuze en deskundigheid op het gebied van toepassingen kunnen veel onnodige kosten en hindernissen voorkomen, zowel tijdens constructie, bouw als fabricage.

diverse-materialen

Met een overvloed aan verschillende houtsoorten komen ook diverse eigenschappen kijken. Dit vertaalt zich naar een breed scala aan toepassingsmogelijkheden en variaties. SHR beschikt niet alleen over uitgebreide kennis van hout en plaatmaterialen, maar biedt ook unieke expertise op het gebied van biomaterialen. De opkomst van biomaterialen in de bouw en interieurontwerpen is niet te missen, met materialen zoals houtcomposieten (WPC), vlas, bamboe en palm die steeds vaker worden gebruikt.

Bij SHR krijgt u advies over de juiste toepassingen, waarbij de fysisch-mechanische eigenschappen, verlijming, verfhechting, duurzaamheid en bewerkbaarheid cruciaal zijn voor het samenstellen en afwerken van materialen. We staan u ook bij in het maken van de juiste materiaalkeuzes, om ervoor te zorgen dat u de beste beslissingen neemt, optimale details bereikt en de juiste voorbewerking van het materiaal bepaalt.

Biobased: duurzaamheid op de lange termijn

De biobased economie draait om het efficiënt gebruik van gewassen en biomassa voor diverse doeleinden, waaronder materialen voor bouw en meubelindustrie. Deze materialen hebben vaak een houtachtige vezelstructuur, wat precies het terrein is van SHR op het gebied van testen, advies en expertise. Daarom voeren we voortdurend onderzoek uit naar biobased materiaaloplossingen, waarbij we eigenschappen, mogelijkheden, milieu-effecten en praktische toepasbaarheid in kaart brengen.