Meubelonderzoek

SHR is officieel geaccrediteerd als testcentrum voor de meubelindustrie. We voeren vrijwel alle denkbare testen uit die bijdragen aan een optimaal eindproduct.

shrwageningen-06-klein

Alle aspecten van meubels en interieurbouw met of zonder houtcomponenten kunnen onderwerp zijn van testen, onderzoeken en begeleiding door SHR. Ook worden testprotocollen ‘op maat’ uitgevoerd, dus afgestemd op de vraag van de opdrachtgever: werktafels, kantoormeubels, stoelen, tafels, schoolmeubilair, meubilair voor kinderdagverblijven, kindermeubilair en matrassen.

SHR rapporteert over deze testen en onderzoeken helder, deskundig en gericht op de praktijk. Met onze kennis en ervaring denken wij oplossingsgericht mee tijdens het ontwerpproces en/of in de productontwikkelingsfase.

Meubeloppervlakten en scheepsinterieur

Een bijzonder specialisme vormt het testen van meubeloppervlakten: diffuse oppervlakte reflectiemeting, slijtvastheid, krasvastheid, vlekkentesten en kogel-valproeven. Het meubeltestlaboratorium van SHR levert essentiële en relevante testgegevens en onderzoeksinzichten aan meubelfabrikanten.

Behalve door de meubelsector wordt SHR ook met regelmaat ingeschakeld als professionele onderzoekspartner waar het (scheeps)interieurs en interieurbetimmeringen betreft. Welk hout of welke houtcomponenten kiezen? Hoe ze zo toe te passen dat het interieurontwerp gerealiseerd kan worden? En dat tegelijk levensduur en praktische waarde optimaal zijn?