Ontwerp en bestek

Bouwen met hout vraagt om meer dan alleen vakmanschap; het vereist gespecialiseerde expertise die naadloos aansluit op de unieke eigenschappen van dit veelzijdige materiaal. Bij SHR gaan we verder dan alleen betrokkenheid tijdens de ontwerpfase.

ontwerp-bestek-shr

Door SHR al in een vroeg stadium bij het ontwerp te betrekken, verzamelen we uitgebreide kennis over de beschikbaarheid, afmetingen, verwerkbaarheid, toepassingsgedrag en onderhoudsbehoeften van hout en houtgerelateerde componenten.

Deze uitgebreide kennis stelt ons in staat om niet alleen te adviseren over realistische keuzes bij houttoepassingen, maar ook om bij te dragen aan efficiënter bouwen, nauwkeurigere kostenramingen en een beter inzicht in onderhoudskosten en levensduurprognoses. SHR fungeert als een cruciale partner die ontwerpen en bestekken toetst en adviseert, met een proactieve benadering die verder gaat dan alleen papierwerk.

We voeren bouwplaatstoetsen uit en verzorgen opleveringsinspecties, waarbij we streven naar duidelijkheid en transparantie vanaf de allereerste fasen van het project. Deze aanpak zorgt ervoor dat potentiële verrassingen achteraf worden geminimaliseerd, waardoor alle betrokken partijen kunnen profiteren van een soepel verlopend bouwproces.