Hout & Biobased

Hout is één van de meest bekende en gebruikte biobased materialen. Maar ook andere biobased materialen worden in toenemende mate verwerkt in producten voor o.a. bouw en meubelindustrie. Veel biobased materialen worden ingezet vanwege hun sterke vezelstructuur, zoals vlas, jute en kokos. Biobased extracties worden steeds meer gewaardeerd: o.a. bioharsen op basis van plantaardige oliën, lijmen en polymeren op basis van suikers en eiwitten uit biologische reststromen of producten uit pyrolyse olie van organische afvalstromen. 

Producten op basis van gewassen zijn minder milieubelastend, hernieuwbaar en efficiënt in te zetten voor nieuwe toepassingen. Het gebruik van biobased grondstoffen voor bouwmaterialen zal snel verder toenemen; ook in de kit-, lijm- en verfindustrie is ‘biobased’ een trending topic dat de sector in staat stelt kwalitatief hoogwaardige producten te realiseren. Innovaties die voldoen aan eisen van duurzame productie, milieuzorg en ‘schone’ toepassingsmogelijkheden.Wat zijn de precieze eigenschappen van biobased materialen? Hoe realiseer je een optimale toepassing voor specifieke doeleinden? Welke materialen kun je waar toepassen? In combinatie met welke andere materialen kun je biobased materialen verwerken? Hoe gedragen producten met biobased elementen zich onder verschillende omstandigheden in de praktijk? 

SHR ontwikkelt samen met u nieuwe producten en opties. SHR beschikt over uitgebreide onderzoeksexpertise op het gebied van biobased materialen – en test permanent (nieuwe) toepassingsmogelijkheden in opdracht van onder andere fabrikanten.

Neemt u gerust contact op voor een oriënterend gesprek.

Terug naar overzicht