Duurzaamheid

Natuurlijke hulpbronnen ontzien. Eindige grondstoffen niet langer uitputten. En fabriceren met het oog op milieuverantwoorde recycling... Duurzaamheid in alle facetten is vanzelfsprekend geworden. De houtsector loopt voorop met hout uit duurzaam beheerde productiebossen. De meer dan 100 in Nederland beschikbare houtsoorten zijn duurzaam verkrijgbaar en door innovatieve modificatietechnieken, veelal biobased, zelfs nóg duurzamer te maken.

Een juiste materiaalkeuze, omschrijving, detaillering, bouwwijze en verwerking verlengt de duurzaamheid van houttoepassingen ingrijpend. Daarom is het van belang om vroegtijdig in bouwprocessen effectief houtkennis in te zetten. Bij uitstek de houtkennis van SHR, gebaseerd op meer dan 20 jaar testen en onderzoeken. SHR adviseert u bij een optimale materiaalkeuze, de beste toepassingsmethodes én bij het ontwikkelen en succesvol realiseren van nieuwe, duurzame producten met hout, houtelementen of biobased grondstoffen. Producten die in de kritische en competitieve markt van vandaag alle eigenschappen in zich verenigen om succesvol te kunnen zijn.

SHR zorgt er voor dat de milieuvoordelen van hout goed tot uiting komen in de NMD en bij de VLCA (Vereniging voor Life Cycle Assesment). Door het lidmaatschap van de VLCA is SHR erkend door SBK, de beheerder van de NMD, waardoor SHR productkaarten voor de NMD kan maken en reviewen.

Meer weten? Oriënterend gesprek? Neem contact met ons op.

Terug naar overzicht