Energie

Energiezuinig bouwen, energieneutraal wonen, energie-0 woningen... in de bouw van vandaag en morgen draait alles om energie.

Energie thema
Energie thema

De overheid zet er op in (Nationaal Plan bijna energieneutrale gebouwen); SHR test, adviseert en deelt kennis met de bouw.

De buitenschil van gebouwen speelt een essentiële rol bij het bereiken van optimale energieprestaties. SHR stelt een surplus aan testresultaten en praktijkkennis beschikbaar waar het gaat om materiaaltoepassingen, prefab (houtskelet) bouwen en het toepassen van bouwelementen met en zonder houtcomponenten.

De voortdurende innovatie in dit werkveld wijst de weg naar betaalbaar (bijna) energieneutraal bouwen, zowel in civiele bouw als in utiliteit. Maar ook naar flexibeler bouwen en naar renoveren met ingrijpend betere energieprestaties.

Hout speelt daarbij vaak een belangrijke rol, als bouwmateriaal of als onderdeel van elementen: van zichzelf isolerend, gemakkelijk herstelbaar, stevig en licht van gewicht. En met nieuwe technieken: extra isolerend te modificeren, waardoor de toepassings-mogelijkheden nog verder toenemen. SHR staat fabrikanten terzijde bij het bereiken van producten die kansrijk zijn in de bouw van morgen.

Meer weten? Oriënterend gesprek? Neem contact met ons op.

Terug naar overzicht