Interieur

SHR is officieel geaccrediteerd als testcentrum voor de meubelindustrie (zie RvA). SHR voert vrijwel alle denkbare testen uit die bijdragen aan een optimaal eindproduct.

Maar ook aan innovatie en productontwikkeling, ongeacht of het meubelen of interieurelementen betreft met of zonder houthoudende componenten.

Meubels en matrassen worden in Nederland en Europa gereguleerd door instellingen, waaronder NEN en ISO. SHR test volgens wetten, normen en praktijkrichtlijnen. Of volgens een op te stellen protocol op maat: werktafels, kantoormeubels, stoelen, tafels, schoolmeubilair, meubilair voor kinderdagverblijven, kindermeubilair en matrassen.

Een bijzonder specialisme vormt het testen van meubeloppervlakten: diffuse oppervlakte reflectiemeting, slijtvastheid, krasvastheid, vlekkentesten en kogel-valproeven. Het meubeltestlaboratorium van SHR levert essentiƫle en relevante testgegevens en onderzoeksinzichten aan meubelfabrikanten. En ondersteunt innoverend vermogen en marktkans maximalisatie.

Behalve door de meubelsector wordt SHR ook met regelmaat ingeschakeld als professionele onderzoeks- en adviespartner waar het (scheeps)interieurs en interieurbetimmeringen betreft. Welk hout of welke houtcomponenten kiezen? Hoe ze zo toe te passen dat het interieurontwerp gerealiseerd kan worden? En dat tegelijk levensduur en praktische waarde optimaal zijn? Hoe verschillende houtsoorten duurzaam te verwerken?

SHR onderzoekt, test, adviseert en deelt kennis. Op het water en aan land.

Meer weten? Oriƫnterend gesprek? Neem contact met ons op.

Terug naar overzicht