Meer over SHR Tested Quality

Bestaat er voor uw product geen richtlijn of (branche)keurmerk? En is dat wel gewenst, om in competitieve markten onderscheidend vermogen en klantpreferentie te bereiken?

meer-over-shr-trusted-quality

Dan is het SHR Tested Quality-keurmerk en bijbehorend certificaat dé perfecte oplossing. SHR Tested Quality = snelle procedure, zekerheid en overtuigende exposure die direct onderscheid aanbrengt.

Hoe het werkt

Bent u de eerste die een product of productgroep wil laten certificeren? Dan stelt u samen met SHR de criteria voor het certificaat vast. U mag het SHR Tested Quality-keurmerk vervolgens voeren als SHR objectief heeft vastgesteld dat de prestaties die u als fabrikant of leverancier claimt met betrekking tot een product, ook daadwerkelijk worden behaald.

Zijn er in samenwerking met SHR al eerder keurmerknormen vastgesteld voor bepaalde producten of productgroepen? Dan volstaat een testprocedure om vast te stellen of uw product(en) aan deze geldende criteria voldoen. En als dat zo is, mag u voor het geteste product of de geteste producten het SHR Tested Quality-keurmerk voeren.

Vervolgens controleert SHR minimaal eenmaal per jaar, via steekproeven, of het product nog steeds de geclaimde eigenschappen bezit.

Veel belangstelling voor SHR Tested Quality

Er is veel belangstelling voor het SHR Tested Quality-keurmerk. Vooral vanuit de meubelindustrie (o.a. bureaustoelen, stoelen voor huishoudelijk gebruik, kinder- en schoolstoelen, kinderbedden en –boxen). SHR is dan ook een geaccrediteerd meubel testlaboratorium, dat al vele jaren meubels test.

Fabrikanten die bij SHR laten testen tonen met het SHR Tested Quality-keurmerk eenvoudig aan dat zij een getest kwaliteitsproduct leveren. En bijvoorbeeld minstens voldoen aan in wet- en regelgeving voorgeschreven criteria. Dat geeft een belangrijke voorsprong in de markt.

In mei 2016 heeft SHR een extra testopstelling voor stoelen in gebruik genomen om aan de grote vraag naar testen en het SHR Tested Quality-keurmerk te kunnen voldoen.