SHR wint samen met partners de innovatieprijs

SHR heeft samen met twaalf Europesepartners de innovatieprijs in de categorie “Constuction” gewonnen. De prijswerd 10 maart jl. uitgereikt op het prestigieuze ‘JEC composieten show &conferenties’ in Parijs. JEC Europe is ’s werelds grootste event op het gebiedvan composieten.

SHR heeft een grote bijdragegeleverd in de ontwikkeling en optimalisering van de bio-composietmaterialen enhet testen van zowel de materialen als het eindproduct.

Het winnende zgn. “Externalwall panel” bestaat uit een 4 meter hoog self supporting verticaal gevelelement(zie foto). Het paneel is een sandwich constructie met buitenlamellen vanbio-polyesterhars versterkt met vlasvezelweefsel. De kern is gevuldmet een natuurlijk isolatiemateriaal. Het ontwerp van het paneel illustreert deontwerpvrijheid die mogelijk is bij het werken met composieten.

SHR ziet de toekenning van deprijs als een enorme waardering voor de wijze waarop wij onze kennis enervaring met biocomposieten inzetten voor de ontwikkeling van praktische oplossingen

We blijven ons naast gerichteontwikkeling natuurlijk ook inzetten om biobased materialen toepassingen verderuit te dragen en toepasbaar te maken door het delen van kennis metgeïnteresseerde Nederlandse bedrijven en instanties die willen ontwerpen enbouwen met biocomposieten.

Voor meer informatie neemt udan contact op met SHR; telefoon 0317-467366

Deel dit artikel op LinkedIn: