Concept 3

Kozijnen die zijn geproduceerd door leden van de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie NBvT kennen vier afleverconcepten (randvoorwaarden omschreven in BRL0801), waaronder Concept 3 (Concept III). Concept 3 kozijnen zijn houten kozijnen, die in de timmerfabriek compleet zijn beglaasd en afgemonteerd. Concept 3 kozijnen zijn ook in de fabriek van een volledig aflaksysteem voorzien. 

Concept 3 kozijn kwalitatief hoogwaardig 

Concept 3 gevelelementen worden onder geconditioneerde omstandigheden geproduceerd en afgewerkt en onder verantwoordelijkheid van de kozijnfabrikant in een gebouw geplaatst. Een Concept 3 kozijn is kwalitatief hoogwaardig en wordt geleverd onder volledige garantie. Concept 3 kozijnen worden wel omschreven als ‘industrieel eindproduct, co-makership’. 

Concept 3 kozijnen testen? SHR 

Voor innovatie of kwaliteitwaarborging laten kozijnfabrikanten hun kozijnen testen in het laboratorium van SHR in Wageningen. Daar zijn alle testfaciliteiten en infrastructuur aanwezig. De wetenschappelijke staf van SHR kan bogen op meer dan 20 jaar test- en advieservaring. Ook Concept 3 kozijnen worden in Wageningen bij SHR getest. SHR test niet alleen kozijnen, maar ook alle producten die in combinatie daarmee worden toegepast. Van hang- en sluitwerk tot en met verfsystemen, van lijm en coatings tot en met rubberprofielen, nagels en nieten. SHR test met het oog op productontwikkeling, maar ook in het kader van certificeringstrajecten. 

SHR adviseert afnemers over Concept 3 

SHR adviseert afnemers van kozijnen in geval van nieuwbouw of renovatie. Opdrachtgevers zijn onder andere overheden, bouwbedrijven, architecten, institutionele vastgoedeigenaren, waterschappen en instanties. Deze professionele partijen wenden zich tot SHR met adviesvragen omtrent de toepassing van primair houten, houthoudende en andere biobased bouwproducten. Bijvoorbeeld over de vraag welke kozijnen het beste kunnen worden toegepast. Daarbij is er keuze uit de vier afleverconcepten van de NvTB (Concept 1, Concept 2, Concept 3 en Concept 4). Vragen over Concept 3 kozijnen? www.shr.nl