Concept 4

In navolging van de drie concepten die de leden van de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie NBvT hanteren, is er in de markt nog een vierde concept ontstaan (Concept IV) waarbij ook het onderhoud is inbegrepen. Voor Concept 4 zijn randvoorwaarden omschre­ven in BRL0801. Concept 4 kozijnen zijn bijzonder door de koppeling tussen productie en onderhoud en staan daarom ook wel bekend staan als ‘Totaalplan’. 

Concept 4 kozijn ontzorgt totaal 

Het Concept 4 gevelelement is een hoogwaardig kozijn dat in de timmerfabriek onder geconditioneerde omstandigheden is beglaasd, afgemonteerd en geheel is afgelakt. Onder verantwoordelijkheid van de kozijnfabrikant worden Concept 4 kozijnen in een gebouw geplaatst. Vervolgens worden Concept 4 kozijnen ook onder verantwoordelijkheid van de fabrikant onderhouden, opdat zij optimaal in conditie blijven. Ieder Concept 4 kozijn gaat vergezeld van een volledige garantie voor een afgesproken termijn. Resultaat: totale ontzorging. De vele voordelen die Concept 4 kozijnen bieden maken dat de vraag ernaar in de professionele markt snel stijgt. 

Concept 4 kozijn test 

Het Concept 4 kozijn is getest op producteigenschappen, waaronder duurzaamheid. Het belangrijkste testinstituut voor (houten en houthoudende) kozijnen in Neder­land is SHR in Wageningen. SHR testte in ruim 20 jaar honderden verschillende soorten kozijnen in het eigen laboratorium, waar bijna alle denkbare testvormen in de praktijk kunnen worden gebracht. SHR test ook alle materialen die in combina­tie met kozijnen kunnen worden verwerkt, zoals rubberprofielen, verven, coatings, lijmen, nagels, nieten, hang- en sluitwerk etc. De deskundigheid van SHR als test­intituut en co-creator bij productontwikkeling heeft een internationale reputatie. 

Welk concept kozijnen kiezen? 

Institutionele vastgoedeigenaren winnen vaak advies in bij SHR als het om de keuze van de juiste kozijnen gaat. Concept 1, 2, 3 of Concept 4. SHR adviseert professio­nele afnemers van kozijnen in geval van nieuwbouw of renovatie. Advies nodig over concept kozijnen? Meer weten over het Concept 4 kozijn? SHR, telefoon 0317 - 467 366.