15 december 2016
Nieuws

10e Internationale Houtcoatings Congres

Op 25 en 26 oktober 2016 werd het 10e Internationale Houtcoatings Congres gehouden in Amsterdam, georganiseerd door PRA.

Op dit congres met circa 200 deelnemers uit de houtcoatingswereld worden traditioneel veel nieuwe ontwikkelingen gepresenteerd. Denk daarbij aan ontwikkelingen op het gebied van testmethodieken, maar zeker ook op het gebied van individuele producten of processen waarmee een hogere prestatie kan worden behaald met houtcoatings.

Niels Lutke Schipholt heeft tijdens dit congres een publicatie gepresenteerd met als titel: “A decade of testing water permeability industrial paint systems for joinery, an overview of performances and requirements.”

Het is namelijk precies 10 jaar geleden dat in 2006 de eerste industriële grondverfsystemen voor de timmerindustrie KOMO-gecertificeerd werden volgens BRL 0814 “Filmvormende coatings voor toepassing op hout”.

Na 10 jaar van jaarlijkse confirmatiekeuringen, waarbij door SKH productiemonsters worden genomen die onafhankelijk worden getoetst aan prestatie-eisen voor waterdoorlatendheid en hechting, was het een goed moment om even terug te kijken.

De conclusie was: KOMO-gecertificeerde industriële coatingsystemen presteren al 10 jaar goed (2006 – 2016) op wateropname en hechting na volledige droging!