26 maart 2015
Nieuws

SHR wint samen met partners de innovatieprijs

SHR heeft samen met twaalf Europese partners de innovatieprijs in de categorie “Construction” gewonnen. De prijs werd 10 maart jl. uitgereikt op het prestigieuze ‘JEC composieten show & conferenties’ in Parijs. JEC Europe is ’s werelds grootste event op het gebied van composieten.

Lees verder onder de afbeelding
stand-met-gevelelement-1

SHR heeft een grote bijdrage geleverd in de ontwikkeling en optimalisering van de bio-composietmaterialen en het testen van zowel de materialen als het eindproduct.

Het winnende zgn. “External wall panel” bestaat uit een 4 meter hoog self supporting verticaal gevelelement(zie foto). Het paneel is een sandwich constructie met buitenlamellen van bio-polyesterhars versterkt met vlasvezelweefsel. De kern is gevuld met een natuurlijk isolatiemateriaal. Het ontwerp van het paneel illustreert de ontwerpvrijheid die mogelijk is bij het werken met composieten.

SHR ziet de toekenning van de prijs als een enorme waardering voor de wijze waarop wij onze kennis en ervaring met biocomposieten inzetten voor de ontwikkeling van praktische oplossingen

We blijven ons naast gerichte ontwikkeling natuurlijk ook inzetten om biobased materialen toepassingen verder uit te dragen en toepasbaar te maken door het delen van kennis met geïnteresseerde Nederlandse bedrijven en instanties die willen ontwerpen en bouwen met biocomposieten.

Voor meer informatie neemt u dan contact op met SHR; telefoon 0317-467366