25 mei 2021
Nieuws

SKH organiseert op woensdag 9 en donderdag 10 juni de volgende EVD-dagen (Explosie-Veiligheids-Document)

Elk bedrijf in de houtbranche dat personeel in dienst heeft (of heeft ingehuurd) dient te voldoen aan de Arbowet. De Arbowet verplicht een werkgever binnen de houtbranche om een Explosie-Veiligheids-Document (EVD) op te stellen wanneer er hout wordt bewerkt.

Lees verder onder de afbeelding
nieuwstime-evd2

De EVD-dag van SKH begint steeds meer een begrip te worden binnen de branche. Wilt u ook op een gemakkelijke en betaalbare manier aan uw EVD komen? Onze deskundige adviseurs helpen u graag om in een dagdeel samen met u het vereiste EVD op te stellen.

Wij merken dat deelnemende bedrijven zich nog vaak onbewust zijn van de risico’s die heersen ten aanzien van explosiegevaar, met name ten aanzien van houtstof. Dit terwijl er toch met regelmaat publicaties in de vakbladen staan dat er ergens een explosie of brand heeft plaatsgevonden. Ook merken we dat bedrijven vaak niet weten hoe ze invulling moeten geven aan deze wettelijke verplichting, waarbij we moeten opmerken dat de ATEX richtlijnen ook niet echt eenvoudig zijn geschreven. Door tijdgebrek of door andere prioriteiten blijft het opstellen van het EVD dan vaak uit.

SKH heeft daarom voor de houtbranche de “ATEX-Tool” ontwikkeld en organiseert meerdere keren per jaar een EVD-dag. Tijdens deze dag wordt, na een gezamenlijke introductie, in een ongeveer 3 uur durende 1-op-1 sessie samen met een van onze adviseurs uw EVD ingevuld.

Heeft u belangstelling om deel te nemen aan een van de EVD-dagen in september/oktober of wilt u nadere informatie hebben, dan kunt u met SKH contact opnemen via e-mail: j.rip@skh.nl of telefonisch 0317-453425.