8 april 2021
Nieuws

Veilige kinderbedden!

Uit een op 1 april 2021 gepubliceerd onderzoek, dat de NVWA heeft uitgevoerd in 2020 naar de veiligheid van kinderbedden voor thuisgebruik, blijkt hoe belangrijk het is een product goed te testen voordat het op de markt komt.

Lees verder onder de afbeelding
meubeltest

Bij SHR testen we met regelmaat kinderbedden en -boxen volgens Europese normen. 

De bedden en boxen worden beoordeeld op veiligheid, sterkte, duurzaamheid en stabiliteit. De eisen die in deze normen worden gesteld zijn uitgebreid en streng, maar waarborgen dan ook de veiligheid voor kinderen.

Kinderen zien zelf de gevaren niet, dus moeten de producten veilig zijn, wat betekent dat gevaarlijke situaties niet mogen ontstaan. Geteste producten geven daarmee zekerheid voor de veiligheid van de kinderen.

Bij de kinderdagverblijven is het zelfs een wettelijk vastgelegde verplichting dat de bedden en boxen op veiligheid getest moeten zijn. Voor de Nederlandse kinderdagverblijven worden de kinderbedden en -boxen strenger getest, omdat de Nederlandse Warenwetregeling nadere eisen stelt, aanvullend op de Europese normen .

SHR kan voor zowel kinderbedden als -boxen de juiste testen uitvoeren en met ons testrapport kan de veiligheid ervan objectief worden aangetoond. Als fabrikant een goed gevoel en voor een afnemer een prettige zekerheid!