18 mei 2017
Nieuws

Presentatie SHR Wageningse ingenieurs in Rotterdam

Op 11 mei vond de halfjaarlijkse bijeenkomst van de Wageningse Alumni plaats. Dit keer in Het Nieuw Instituut in Rotterdam (museum over architectuur). Thema was duurzaamheid. Twee sprekers, Anne Mollema (Gemeente Rotterdam) en René Klaassen (SHR), gaven hun visie over duurzaamheid.

Lees verder onder de afbeelding
2017-18-item-rk-13-presentatie-shr-wageningse-ingenieurs-in-rotterdam-2

Anne Mollema sprak over duurzame inrichting van de stad Rotterdam en René Klaassen over duurzaam houtgebruik. René Klaassen gaf aan waar het hout wat we in Nederland gebruiken vandaan komt en wat de ontwikkelingen zijn voor duurzame houtproductie. Verder gaf hij een overzicht van de grote innovaties in de houtbranche en een inkijk in de toekomst over de positie van hout in de bouw. De presentatie van René Klaassen is via onze website te downloaden.

René en Anne kennen elkaar vanuit hun werk aan de houten palenfunderingsproblematiek. In de discussies gaven zij toelichting op deze problematiek. Anne vanuit stadsontwikkeling en René vanuit hout-technologisch zicht. De discussies waren behoorlijk inhoudelijk, maar dat kan ook bijna niet anders met ingenieurs onder elkaar, die allen hun kennis dagelijks naar praktijkvraagstukken vertalen.

Voor presentatie René Klaassen klik hier

Voor verslag bijeenkomst: http://www.wur.nl/nl/Alumni/Expertisegebieden/Alumni-evenementen/Show/Wageningen-Alumnibijeenkomst-regio-Den-HaagRotterdam-donderdag-11-mei-2017-1.htm