14 maart 2016
Nieuws

SHR bestaat 25 jaar. Tijd voor een feest (op 9 september)!

Op vrijdag 9 september a.s. viert SHR haar 25-jarig bestaan. En dat laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. In en rond Het Cambium in Wageningen, het gebouw waarin SHR is gevestigd, organiseren we een inhoudelijk én feestelijk event voor de hele branche. Daarbij staat de toekomst voorop, want de wereld verandert en SHR helpt om hierop te anticiperen. Noteert u vrijdagmiddag 9 september (vanaf 14.00 uur) alvast in uw agenda. Zonder u is ons verjaardagsfeest niet compleet!

In 1991 was het zover: de Nederlandse hout- en bouwbranche begroette een nieuw instituut dat in korte tijd uitgroeide tot een ‘hecht doortimmerde’ kennispartner. Die kennispartner was en is SHR, wat een afkorting is van Stichting Hout Research. Anno 2016 is SHR een volwassen onderzoeks-, testcentrum dat breed adviseert op het gebied van hout en houthoudende materialen in bouw- en meubelindustrie.

Op product-, toepassings- en ontwikkelniveau

SHR test, adviseert en deelt kennis voor een breed palet werkvelden zoals op het gebied van biobased materialen (hout, bamboe, vlas, jute, kokos), verf, lijm, hars, kit, meubels, nieten, nagels en schroeven. Om dit te kunnen doen ontwikkelen we steeds nieuwe, toepassingsgerichte kennis voor renovatie, restauratie, isolatie, milieuvriendelijk bouwen, aardbevingsbestendig bouwen, houten heipalenconservering en product ontwikkeling in zijn algemeenheid. Kortom: in 25 jaar heeft SHR zich sterk in diepte en breedte ontwikkeld, met als doel haar opdrachtgevers zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Samen naar de toekomst kijken

Hoe zien de kómende 25 jaar er uit? Welke trends, inzichten, wensen en verwachtingen dicteren de toekomst in ons werkveld? Bedrijven, organisaties en overheden moeten hierop inspelen en SHR wil met u hierbij vooruitlopen. Welke innovaties bieden kans op succes, welke ontwikkelingen kunnen nieuwe markten openbreken? Op ons jubileum-event ‘25 jaar SHR vrijdag 9 september 2016’ kijken we met u in de toekomst. Binnenkort hoort u meer!