23 december 2016
Nieuws

De publicatie van de nieuwe NPR 1813 is een feit zoals te lezen in de media

De nieuwe opzet geeft de NPR ook minder het karakter van een norm als de vorige versie. Er worden nieuwe werkplektypen en meubeltypen beschreven die nog niet goed in normen zijn gevat. Ook staat er een keuzematrix in deze praktijkrichtlijn die een waardevol hulpmiddel kan zijn bij het maken van de juiste keuzes.

Lees verder onder de afbeelding
2016-item-rw-04-nieuwe-npr-1813-1

In de bijlage zijn er ook nog een aantal maattabellen opgenomen voor afwijkende maten voor de Nederlandse beroepsbevolking. De Nederlandse beroepsbevolking wijkt immers af van het Europees gemiddelde, dit zorgt ervoor dat de praktijkrichtlijn ook een aantal afwijkende maten vraagt. In de NPR zijn alleen de maten die afwijken van de Europese normen nog benoemd, het is immers ook een toelichting op een drietal Europese normen.

Voor fabrikanten is er eigenlijk niet veel veranderd maar door de nieuwe opzet zal de NPR 1813 als toelichting op de normen met name voor de inkopers, inrichters en adviseurs een leesbaarder en bruikbaarder document geworden zijn.

SHR kan uw meubels vanzelfsprekend ook beoordelen op basis van de nieuwe NPR 1813, voor vragen neem contact op met Robin Winkelman, r.winkelman@shr.nl.