10 september 2014
Nieuws

SHR officieel geaccrediteerd als testinstituut meubelbranche

SHR is officieel geaccrediteerd als testinstituut voor meubels (zie voor geaccrediteerde onderwerpen scope RvA). De Raad van Accreditatie, de Nederlandse nationale accreditatie-instantie, maakte dat onlangs bekend. Door deze internationale erkenning voert SHR voortaan onderaccreditatie testen uit op bureaustoelen, stoelen voor niet-huishoudelijk gebruik, werktafels, kinderbedden en boxen.

“Het gespecialiseerde meubellaboratorium van SHR voer dedergelijke testen al langer uit in opdracht van fabrikanten uit binnen- en buitenland, maar biedt nu de extra zekerheid waar vaak behoefte aan is,” zegt Kees Hoogendijk, directeur van CBM, de branchevereniging voor de interieurbouw en meubelindustrie.
“De bevestiging van de Raad van Accreditatie inzake de onpartijdigheid en deskundigheid van het SHR meubellaboratorium staat daarvoor garant.”

Bij een goed testresultaat verstrekt het meubellaboratorium van SHR fabrikanten een zogenoemde conformiteitsverklaring op hun product, waaruit blijkt dat het product voldoet aan de geldende eisen. De conformiteitsverklaring kan een certificaat zijn of een testrapport. Daarmee kan de fabrikant zijn afnemers een objectief bewijs van kwaliteit overleggen.

SHR test, adviseerten deelt kennis
SHR is hét test- en kenniscentrum voor producten waarin hout, houthoudende en andere biobased materialen zijn verwerkt, inclusief alle producten die in combinatie hiermee worden verwerkt, zoals verf, lijm, hars, coatings, kitten, nagels, nieten, rubberprofielen etc. SHR test producten in de ontwikkelingsfase of als onderdeel van een certificeringstraject.

In opdracht van onder andere overheden, waterschappen en professionele vastgoedpartijen verzorgt SHR inspecties op locatie, bijvoorbeeld om schades of onderhoudsbehoeftes aan constructies en gebouwen vast te stellen.

Onze nieuwe website biedt een compleet overzicht van al onze activiteiten.