10 december 2015
Nieuws

Cursus niet-maatvast hout voor afwerk- en onderhoudsbedrijven

Speciaal voor afwerk- en onderhoudsbedrijven, maar ook voor timmerfabrikanten en aannemers, presenteert SHR Academy een nieuwe, 2-daagse cursus rond niet-maatvast hout. Kennis van de eigenschappen en het gedrag van niet-maatvast hout draagt sterk bij aan het opstellen van een duurzaam goed afwerk- en onderhoudsadvies voor elke houttoepassing.

Het doel van de tweedaagse cursus niet-maatvast hout van SHR, is verdieping van kennis over hout en houtdetailleringen. Bijvoorbeeld hout toegepast in gevelbekledingen, geveltimmerwerk en houtconstructies. Op basis van die kennis kunt u een betere inschatting maken omtrent onderhoudsbehoefte en schaderisico’s.

SHR beschikt over veel deelbare kennis en ervaring met houtsoorten en -kwaliteiten, toepassingen en detaillering. Maar ook met het identificeerbaar maken van zwakke plekken en het realistisch inschatten van onderhoudsbehoeften in verschillende uitvoeringsvormen. Wilt u zich beslissend onderscheiden als specialist in houttoepassingen, -afwerking en -onderhoud? Dan is dit de cursus voor u.

Inhoud cursus niet-maatvast hout 9 en 16 februari 2016

Dag 1, in Wageningen: theorie (opbouw hout, houtkwaliteit, houteigenschappen, vocht en hout, hechting van verf op hout (inclusief brandvertragend behandeld hout), gedrag en kwaliteit van houtsoorten (WRC, vuren, lariks, douglas / oregon pine, meranti, thermisch en chemisch gemodificeerd hout, multiplex), detaillering (gevelbekleding, constructies), typische schadebeelden (gevelbekleding, houtbouw, houtconstructies, vlonders, tuinhout).

Dag 2, op locatie: een halve dag praktijk (bezoek aan een object dat gezamenlijk wordt geïnspecteerd en waar conclusies worden getrokken).

Klik hier voor inschrijven.

SHR Academy: verdieping en inspiratie

SHR Academy is in het leven geroepen om kennis te delen en te verdiepen. SHR Academy biedt een overzicht van seminars, cursussen, trainingen, in-company trainingen en sprekers voor congressen, bijeenkomsten en events rond bouw en bouwgerelateerde producten.

Kijk op: SHR Academy.