16 november 2011
Nieuws

Restauratiebeurs 2011

Op 14 – 16 april 2011 vindt in de Brabanthallen in Den Bosch de tweejaarlijkse Restauratiebeurs 2011 plaats. Ook dit jaar staat SHR met een stand (211K) op het kennisplein en organiseren we weer een houtsymposium.

Elke ochtend om 11:00, 12:00 en 13:00 uur geven wij diverse demonstraties. Zo laten wij u verschillende dectectiemogelijkheden zien met de Resistograaf, de Wood Worm detector, de Specht en de Infrarood camera. Ook laten we zien hoe op een goede manier een houtmonster met de aanwasboor genomen wordt. U kunt zien wat we met inhoudsstoffen zichtbaar kunnen maken; wat vertellen jaarringen eigenlijk en hoe wordt een houten boog gemaakt.

Het houtsymposium “Hout: veelzijdig en belangrijk bouwmateriaal” van SHR wordt gegeven op 14 april 2011 van 14:00 – 18:00 uur. Er zullen lezingen zijn over innovatieve technieken voor hout in monumenten; aandacht voor nieuwe houtregelgeving; de Spaanse houthandel ten tijde van de Armada; hout voor whiskyvaten; hout in oude constructies; veroudering van hout en natuurlijk weer een lezing over de veelzijdigheid van hout en de boom als houtleverancier. Het volledig programma kunt u hier downloaden.

Via het  opgaveformulier kunt u zich aanmelden en u ontvangt dan een gratis entreebewijs.

Wij hopen u in onze stand te mogen begroeten. De koffie en thee met een overheerlijke, ambachtelijk gemaakte bonbon, staat voor u klaar!