20 december 2017
Nieuws

Nieuw keurmerk met STIP in de top!

Het gloednieuwe bedrijfskeurmerk STIP maakt een overrompelend debuut. In slechts enkele weken tijd zijn al 15 bedrijven, groot en klein, voor STIP gecertificeerd. STIP is een initiatief van SHR.

Lees verder onder de afbeelding
uitreiking-stip-certificaten

Dat de regeling breed gedragen wordt blijkt uit de achtergrond van de bedrijven; handel, timmerbedrijven, verpakkingsindustrie, onderhoud en aannemerij.

De gecertificeerde STIP-bedrijven tonen aan dat zij uitsluitend hout uit verantwoord/duurzaam beheerde bossen in- en verkopen. De bedrijven ondersteunen en promoten daarmee op, voor hen, ultieme wijze de bekende verantwoord beheerde bosbeheersystemen. Bovendien maken zij het hun klanten gemakkelijk: wie hout en/of producten met hout koopt bij een officieel STIP-bedrijf, hoeft zelf geen administratie bij te houden met betrekking tot de duurzame of verantwoorde ‘afkomst’ van het betreffende hout. STIP wordt immers alleen toegekend als door een geaccrediteerde certificatie-instelling wordt geconstateerd dat sprake is van 100% ‘goed’ hout. Geen eenmalige controle, maar herhaald en objectief onderzoek.

De enthousiaste ontvangst van het nieuwe keurmerk toont aan dat de markt blij is met STIP. Dat is logisch, omdat de STIP-certificatieregeling tot stand kwam op verzoek van marktpartijen zelf. Marktpartijen die graag een bewuste keuze maken voor 100% verantwoord/duurzaam hout. Bedrijven combineren partijen hout uit verschillende verantwoord beheerde bosbeheerssystemen zonder extra administratieve en logistieke verplichtingen. STIP faciliteert dat alles op een eenvoudige en transparante wijze.

Vind STIP-bedrijven heel gemakkelijk

Vanaf nu is de website STIP uitgebreid met een database-module, waarin precies is na te gaan welke bedrijven STIP gecertificeerd zijn. Dat maakt het afnemers die de zekerheid willen die STIP biedt gemakkelijk om hun favoriete leverancier uit te kiezen. Elk STIP-bedrijf levert uitsluitend hout uit duurzaam/verantwoord beheerd bos. Een bijdrage aan een bio-based economie, duurzaamheid, verstandig grondstoffengebruik en respect voor mens, dier en milieu.

Bent u afnemer van houtverwerkende bedrijven? Ontdek de voordelen van kopen bij een officieel STIP-bedrijf.

Bent u houtverwerker of bouwer? En wilt u ook voor STIP worden gecertificeerd? Geen punt. Neem voor meer informatie contact op via 0317 – 467 366 of vul het contactformulier in op de website. Wij helpen u graag verder!