9 mei 2018
Nieuws

Internationale conferentie over houtmodificatie dit jaar in Arnhem

De European Conference on Wood Modificatie (ECWM) wordt dit jaar gehouden op 17 en 18 september in Burgers Zoo in Arnhem. Het congres heeft de ondertitel meegekregen ’wood modification is coming home’, omdat houtmodificatie feitelijk in Nederland is begonnen en we hier de meeste gespecialiseerde bedrijven en oudste praktijkprojecten hebben. SHR organiseert de 2018-editie van dit internationaal toonaangevende congres, waarvoor u vanaf nu al kunt inschrijven!

Lees verder onder de afbeelding
2018-05-09-de-staart-apenheul-02

In de tweedaagse conferentie komen alle actuele en toekomstige aspecten van houtmodificatie aan bod. Wetenschappers en mensen uit de industrie van over de hele wereld komen samen om informatie uit te wisselen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van modificeerprocessen, verbeteringen die bereikt zijn in houteigenschappen, het gedrag van gemodificeerd hout in de toepassing én de ontwikkeling van de marktpositie van gemodificeerd hout.

Praktijkgericht en drukbezocht

Het bijzondere van deze conferentie is dat er naast de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen ook heel veel praktijkgerichte zaken over marktontwikkelingen en commerciële kansen aan bod komen. Er zijn op dit moment 49 sprekers voor de bijeenkomst vastgelegd. Daarnaast worden er ook nog 56 korte pitch-presentaties gegeven. Gemiddeld komen er bijna 200 mensen naar deze tweejaarlijkse houtmodificatieconferentie, maar we hopen dat met de groeiende belangstelling voor gemodificeerd hout en het feit dat het congres dit keer in ’modificatieland‘ Nederland wordt gehouden er dit jaar nog (veel) meer deelnemers zullen zijn.

Volop interessante informatie voor uw bedrijf

Het ochtendprogramma op de eerste dag start met een overzicht van de nieuwste ontwikkelingen en gaat verder met toepassingservaringen en commerciële uitdagingen. Dit onderdeel is voor veel Nederlandse bedrijven binnen en buiten de houtwereld zeer interessant. De deelnemers hebben de mogelijkheid om kennis te maken met talloze partijen wereldwijd, die zich met houtmodificatie bezig houden. Accsys presenteert deze ochtend de ontwikkelingen op het gebied van geacetyleerde houtvezelplaten (o.a. Tricoya); het Noorse Kebony gaat in op hun tweede nieuwe productielocatie in België; uitleg wordt gegeven over de industriële herstart van Belmadur onder een andere naam; een nieuwe Nederlandse industriële methode van houtmodificatie wordt gepresenteerd en Stora Enso zal haar thermisch gemodificeerde hout gecombineerd met harsbehandeling toelichten. Verder komen  ervaringen van architecten uit Europa en Noord-Amerika met gemodificeerd hout aan bod. Dit alles wordt vooraf gegaan door 4 keynote sprekers uit vier werelddelen, Europa, Azië, Noord-Amerika en Australië, die de laatste trends en ontwikkelingen vanuit hun eigen perspectief aanstippen. Onderdeel daarvan: een verhelderende kijk op houtmodificatie binnen de circulaire economie.

Neem deel aan het ochtendprogramma!

Om speciaal aan dit ochtendprogramma deel te kunnen nemen biedt SHR de mogelijkheid voor een halve-dag-inschrijving. De kosten hiervoor zijn € 150,- per persoon (inclusief aansluitende lunch samen met alle deelnemers aan ECWM9). U kunt zich inschrijven via ecwm9@shr.nl, onder vermelding van “ochtendprogramma ECWM9”. U kunt zich natuurlijk ook voor de hele dag of voor de hele conferentie inschrijven. Dat kan gewoon via de normale inschrijvingen op http://ecwm9.shr.nl/. Daarnaast zijn er in het bijprogramma mogelijkheden voor expositie van materialen en producten. Mocht u ook hierin geïnteresseerd zijn neem dan ook contact op via ecwm9@shr.nl.

Foto artikel: Plato Wood