30 november 2017
Nieuws

SHR breidt online rekentool uit met berekening U-waarde van stapeldorpeldeuren inclusief kozijn en onderdorpel

Op de website www.warmteweerstand.nl biedt SHR u de mogelijkheid om de Rc-waarde van daken en de U-waarde van kozijnen te berekenen. Sinds vandaag is deze website aangevuld met een rekentool om de U-waarde van stapeldorpeldeuren te berekenen.

Lees verder onder de afbeelding
shrwageningen-ww-hal

In Bouwbesluit 2012 is vastgelegd dat de U-waarde van ramen, deuren en kozijnen van individuele elementen kleiner dient te zijn dan 2,2 W/(m2·K). Het gemiddelde van alle elementen dient kleiner te zijn dan 1,65 W/(m2·K). Met de website www.warmteweerstand.nl kan de gebruiker eenvoudig controleren of de gewenste combinatie van deur, kozijn en onderdorpel voldoet aan het Bouwbesluit.

Op de website www.warmteweerstand.nl vult de gebruiker eenvoudig de gevraagde gegevens in, zoals de afmetingen van de deur, de deurhoutafmetingen, houtsoort en glastype. Ook het type onderdorpel en de bijbehorende neuthoogte kunnen worden opgegeven. Vervolgens kan de gebruiker eenvoudig met een druk op de knop de U-waarde van het geheel berekenen. Het programma geeft de uiteindelijke U-waarde weer en geeft aan of de U-waarde voldoet aan het Bouwbesluit. Tevens kan de gebruiker een eenvoudig rapport in pdf-formaat maken door middel van de knop “print naar pdf”.

Door houtsoort, deurhout, type onderdorpel of hoogte borstwering te veranderen kunt u zelf op eenvoudige wijze de meest energie efficiënte dorpeldeur samenstellen.

Aanvullend advies nodig? Of wilt u uw type onderdorpels ook in de rekentool? Neem contact op met SHR (info@shr.nl).